scouting

Synoniem: padvinderij
Uitleg: internationale vrijetijdsorganisatie, die groepsgewijze activiteiten biedt aan jongens en meisjes van 5 tot 21 jaar, waarmee men een bijdrage wil leveren aan de vorming van hun persoonlijkheid; vaak buitenactiviteiten, zoals hutten bouwen, kamperen enz.

Wat is scouting?

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land, met 90.000 jeugdleden en 30.000 vrijwilligers. In Nederland zijn er 1300 verschillende scoutinggroepen; landscouts, zeescouts, luchtscouts, ruiterscouts, scoutingbands en scouting voor gehandicapten. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en voor de natuur, zelfstandigheid en ontplooiing zijn centrale thema’s, allemaal op een leuke en spannende manier uitgevoerd.

Als je bij scouting zit, maakt huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging geen verschil, we bieden een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat - naarmate de kinderen ouder worden - de begeleiding afneemt en de zelfstandigheid toeneemt.

Wat doe je bij scouting?

Scouting betekent avontuur! Of je nu een spannende tocht loopt met kaart en kompas, een enorm vuur stookt en daar heerlijke marshmallows boven bakt, spaghetti kookt, koekjes bakt, touwbruggen of vlotten bouwt of een blijde in elkaar zet, het is allemaal even leuk. Scouting betekent ook dat je veel buiten bent, in de natuur. Bijvoorbeeld om een spel te spelen, zoals levend stratego, buskruit. Of om gezellig met zijn allen bij het kampvuur te zitten en liedjes te zingen. Je kunt het zo leuk niet bedenken, of je doet het wel eens bij scouting.

Soms ga je een keer fietsen, of zwemmen. Of breng je een bezoek aan de Sterrenwacht, een fort of andere leuke plaatsen.

Eén keer per jaar ga je een hele week lang op zomerkamp, om daar allerlei spannende avonturen te beleven en hartstikke leuke spelen te doen.