Als je bent een tijdje lid, dan is het zove:, je wordt geïnstalleerd. Van oudsher kent Scouting de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Dit 'ritueel' vindt eenmaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent overgevlogen naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

Bij de installatie moet de scout een belofte doen, zoals de traditie dat voorschrijft. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk je insignes voor op je uniform en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep, welkom!

Uniform

Bij scouting draag je de Scoutfit. De Scoutfit is de moderne versie van het vroegere uniform. De Scoutfit is nog steeds een uniform, maar heeft andere kleurtinten, een betere pasvorm en is gemaakt van stevig outdoormateriaal, zodat het tegen een stootje kan. De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Wanneer je lid wordt van de groep ben je niet gelijk volledig lid van een speltak. Pas als je geïnstalleerd wordt, ben je officieel lid van de speltak en mag je verschillende insignes op je scoutfit dragen. Naast de scoutfit met insignes dragen alle leden van de Jan van Hoof groep een blauw met rode das met een dasring. Deze das wordt ook wel de groepsdas genoemd. Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groeps-activiteiten moet je als scout je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse dragen, zonder insignes en das + dasring. Als je geïnstalleerd bent moet je je complete Scoutfit dragen. Tot de Scoutfit behoren ook een t-shirt en een trui. Deze zijn niet verplicht en zijn geen vervangers van de blouse. Alle onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop.

Bevers

scouting scoutfit 1 bevers